Gedaan met parkeerchaos: carpoolparking Meise wordt herschikt en opgeruimd

Wegen en Verkeer en de gemeente Meise nemen de carpoolparking aan de Nieuwelaan (N277) onder handen. Er komt een duidelijke structuur op de parking met afgebakende zones voor vrachtwagens, bestelwagens en gewone auto’s. Het opruimen en herschikken duurt ongeveer een week, van maandag 28 juni tot vrijdag 2 juli.

Vrachtwagens, bestelwagens, bussen en personenwagens parkeren nu kriskras door elkaar op de parking. De chaos zorgt ervoor dat de parkeercapaciteit niet efficiënt gebruikt wordt. Om het probleem op te lossen, herschikt Wegen en Verkeer de parking. Er komen duidelijk afgebakende zones voor vrachtwagens (14 parkeerplaatsen aan de buitenkant van de parking), bestelwagens (15 plaatsen), auto’s (32 plaatsen) en schoolbussen (2 plaatsen).

De parking wordt eerst helemaal opgeruimd en daarna herschikt. De markeringen worden aangepast en er komen betonnen blokken om structuur aan te brengen. Al deze ingrepen duren ongeveer een week, van maandag 28 juni tot vrijdag 2 juli. Tijdens de werken geldt er een parkeerverbod op de parking. Als het weer tegenvalt, kan de planning nog wijzigen. De nieuwe markeringen kunnen alleen geplaatst worden bij droog weer.

Met de nieuwe parking wordt ook een proefproject gelanceerd. De vuilnisbakken op de parking worden tijdelijk weggehaald om rondslingerend afval tegen te gaan. Na enkele maanden volgt een evaluatie. In andere gemeenten leverden dit soort projecten al positieve resultaten op.

Foto: Google Maps

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise