Werken op Rooseveltlaan stilgelegd nadat woning in renovatie dreigt in te storten

Burgemeester Hans Bonte (Vooruit) heeft de werken op de Rooseveltlaan in Vilvoorde laten stilleggen nadat een woning in renovatie dreigde in te storten. De omgeving werd verzegeld. Het pand was onvoldoende gestut. Er werd een stabiliteitsingenieur aangesteld.

Even groot alarm maandagnamiddag op de grote werf voor de heraanleg van de Rooseveltlaan. “De aannemer zag opeens een pand in renovatie bewegen door de trillingen van de zware graafmachines”, legt burgemeester Hans Bonte uit. “Meteen werden brandweer en politie erbij gehaald. En het bleek wel degelijk ernstig. Ik heb de omgeving dan ook laten verzegelen in het belang van de openbare veiligheid. Er is sprake van een ernstig stabiliteitsprobleem. Het pand moet veel meer gestut worden. Zeker met wat er vorige week in Antwerpen is gebeurd (een schoolgebouw stortte er in, red.) in het achterhoofd willen we geen enkel risico lopen.”

Er werd een stabiliteitsingenieur aangesteld. “Die zal aangeven op welke manier extra ondersteuning kan gegeven worden aan het gebouw vooraleer het veilig kan verklaard worden. De grote werken liggen grotendeels stil. De aannemer wil ook sowieso niet verder doen op die plek. Hij kon nog wel één dag werken elders op de werf maar dus niet meer aan die kant met de bulldozers, graafmachines en kranen. Ik hoop dat we alle elementen snel op een rij hebben om dat probleem zo snel mogelijk op te lossen. Anders dreigt alles vertraging op te lopen en dat is voor niemand goed. Er moeten extra stabiliteitswerken kunnen gebeuren die ook de zekerheid bieden dat zich daar ook in de toekomst geen problemen meer stellen en dat ook de werken aan de Rooseveltlaan in alle veiligheid verder kunnen gaan.”

In het verzegelde pand zijn grote renovatiewerken aan de gang. De achtergevel en de benedenverdieping, waar een woonst was gelegen, worden weggehaald. Beneden zal een winkelruimte met etalage komen en daarboven appartementen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise