Gezin van vijf slachtoffer van CO-intoxicatie

In de Vlaanderenstraat is een gezin van vijf zondagavond het slachtoffer geworden van een CO-intoxicatie door een slecht werkende verwarmingsketel. Gelukkig werd er snel alarm geslagen en mochten de ouders met hun kinderen na een check-up in het ziekenhuis terug naar huis.

De vijf personen – een koppel en drie kindjes – waren bij de aankomst van de hulpdiensten nog bij bewustzijn. Ze werden onmiddellijk verzorgd in de toegesnelde ziekenwagens en daarna voor een check-up overgebracht naar het vlakbijgelegen ziekenhuis AZ-Jan Portaels. Daarna mochten ze gezond en wel terug naar huis. Dat bevestigt woorvoerdster Cathérine Bodet van de politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen).

“De gemeten CO-waardes waren effectief redelijk hoog. De oorzaak lag bij een slecht werkende verwarmingsketel. De woning werd geventileerd en is nog bewoonbaar. De gastoevoer werd afgesloten in afwachting van de herstelling van de verwarmingsinstallatie.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise