Voorleesweek in school Klavertje Vier verloopt coronaproof vanuit tent op stoep

BLO-school Klavertje Vier in de Guldenschaapstraat hield deze week een bijzondere editie van de ‘Voorleesweek’. Na de kick-off met de leerlingen op school werd een heuse voorleestent officieel geopend door burgemeester Hans Bonte.

Hij was de eerste van de vele voorlezers die deze week zullen plaatsnamen in de zetel van de tent. “Die staat op de stoep van de school en onze leerlingen luisteren per klas op bankjes in de doorgang naar de school. Op die manier verloopt alles coronaproof”, vertellen Liesbet Aerts en Els Meert van het Klaverje Vier-team die instonden voor de uitwerking van het project.

Tussen 9 en 15 uur kwam er deze week elk uur iemand voorlezen uit een prentenboek voor een klas. Burgemeester Bonte was ook de eerste voorlezer van dienst. “Daarna was het aan directrice Ann Blondeel maar intussen namen ook een ex-collega en zelfs de overbuurvrouw van de soepbar plaats in de zetel in onze knusse tent.”

Daar bleef het niet bij want ook bekende Vilvoordenaars zoals auteur en danser Ish Ait Hamou, presentatrice Danira Boukriss, ex-collega’s, ouders en familieleden van de leerlingen passeerden deze week nog de revue.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise