Antrax alarm afgekondigd nadat man poederbrief binnenbrengt in politiecommissariaat

In Grimbergen is vrijdagmiddag het zogenaamde Antrax alarm afgekondigd in het politiecommissariaat op de Vilvoordsesteenweg. Een man had er een brief binnengebracht waarin een verdacht wit poeder zat.

“Rond 13 uur is er een persoon binnengekomen die op zijn thuisadres een brief had ontvangen”, vertelt korpschef Jurgen Braeckmans van de Grimbergse politie. “Het ging eigenlijk om een retourbrief die onvoldoende gefrankeerd was en waarop de man zijn adres stond als afzender. Hij zegt wel dat hij die nooit verstuurd heeft dus dat is best vreemd. De man heeft de enveloppe uiteindelijk opengedaan en zag dat daar een kaart inzat met een plastic zakje met wit poeder. In paniek is hij naar het commissariaat gekomen om die brief af te geven. Die zat wel veilig in een plastic zak opgeborgen. Wij hebben die nog eens extra ingepakt en hebben hem hierbuiten achteraan op de parking gelegd.”

Meteen werd een Provinciaal Vooralarm afgekondigd uit voorzorg. “We gaan in zo’n geval altijd uit van het ergste”, vervolgt Braeckmans. “Bij zo’n poederbrief moeten we een bepaalde procedure volgen. Het commissariaat is meteen gesloten. We werken met een systeem op afspraak. We hadden mensen voorzien die kwamen klachten kwamen neerleggen of een melding maken. We hebben hen moeten melden dat het commissariaat even gesloten is. Ook onze eigen aanwezige politiemensen zijn een uurtje in quarantaine geweest. Ondertussen hebben we vernomen dat we correct gehandeld hebben. We volgen uiteraard al strikte richtlijnen omwille van Covid en we hebben nog een aantal specifiek richtlijnen meegekregen maar er was geen nood om het commissariaat in quarantaine te houden. Bij de brief zat ook geen dreigement ofzo. Dat zakje met wit poeder is ook nooit opengegaan. Er was dus ook nooit gevaar voor contaminatie.”

De Civiele Bescherming is de brief komen ophalen voor analyse. Over de inhoud is nog niets bekend.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise