Vilvoorde en Machelen versoepelen avondklok

Na overleg met de veiligheidsdiensten hebben Vilvoorde en Machelen beslist om de avondklok gelijk te stellen met de nationale maatregelen. Vanaf zaterdag 21 november moet iedereen binnenblijven tussen middernacht en vijf uur.

De voorbije weken stegen de coronacijfers in Vilvoorde en Machelen pijlsnel. Daarop voerden ze allebei een avondklok in van 22 uur tot 6 uur. Maar intussen tekent zich een kentering en is er sprake van een dalende tendens. De crisiscel besliste op donderdag 19 november dan ook om de avondklok voor Vilvoorde gelijk te stellen met de nationale maatregelen: van middernacht tot 5 uur. Ook Machelen volgt daarin.

Burgemeester Hans Bonte: “Het gelijkstellen van de avondklok is geen signaal dat we de maatregelen stilaan lossen. Het blijft uitermate belangrijk dat we onze contacten blijven beperken en het mondmasker correct dragen. We zien dan wel een dalende tendens in de cijfers, maar we zijn nog lang niet uit de gevarenzone.”

De overige maatregelen worden door het Overlegcomité behouden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise