Drie bewoners naar ziekenhuis na appartementsbrand

In Vilvoorde is afgelopen nacht brand ontstaan in een appartementsgebouw op de Nijverheidsstraat. De elf bewoners werden geëvacueerd, drie van hen moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis omdat ze rook hadden ingeademd.

De brand ontstond rond 2 uur aan de elektriciteitskast van het appartementsgebouw op het gelijkvloers. “Onze ploegen waren eerst ter plaatse en hebben de brand kunnen blussen met het brandblusapparaat uit hun wagen”, zegt woordvoerster CathĂ©rine Bodet van de politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen). Er was wel heel wat rookontwikkeling. De elf bewoners werden een tijdlang geĂ«vacueerd, een aantal van hen via de ladderwagen van de brandweer. Twee mannen en een vrouw werden overgebracht naar het AZ Jan Portaels omdat ze rook hadden ingeademd maar niemand is er erg aan toe. Er is best veel rookschade op het gelijkvloers maar het gebouw blijft wel bewoonbaar.” De oorzaak van de brand is onbekend.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise