Brandweer moet twee inzittenden bevrijden na zwaar ongeval

Op het kruispunt van de Woluwelaan en de Houtemsesteenweg is dinsdagavond een zwaar ongeval gebeurd. Twee inzittenden van een personenwagen moesten door de brandweer uit het wrak bevrijd worden. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis maar verkeerden niet in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde rond 20.30 uur. De exacte omstandigheden zijn niet bekend. Feit is dat de personenwagen ter hoogte van het kruispunt van de Woluwelaan en de Houtemsesteenweg tegen een verkeerslicht is beland. “Twee personen zaten gekneld in de cockpit van het voertuig”, zegt brandweerkapitein Ronald Lembrechts. “We hebben het dak weggenomen, de slachtoffers gespalkt en hen vervolgens via de achterkant van het voertuig geëvacueerd. Daarna zijn ze overgebracht naar het ziekenhuis.”

Mogelijk ligt de oorzaak van het ongeval bij het feit dat de personenwagen moest uitwijken voor of in contact kwam met een vrachtwagen die ook bij het ongeval betrokken was. De Woluwelaan bleef na het ongeval een tweetal uur gedeeltelijk afgesloten voor de opruimingswerken. De politie van de zone VIMA (Vilvoorde-Machelen) leidde het verkeer in goede banen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise