Mondmaskerplicht in gehele stadscentrum en omliggende parken

De mondmaskerplicht in Vilvoorde werd uitgebreid naar het stadscentrum en de omliggende parken. Picknicken in groep wordt alleen nog toegestaan in bubbels van maximaal tien personen. Dat zijn een aantal van de bijkomende verplichtingen die het stadsbestuur oplegt in de strijd tegen het coronavirus.

De mondmaskerplicht geldt voortaan in de zone van het centrum en het Kanaalpark voor alle straten tussen Woluwelaan, Leuvensesteenweg, Hanssenslaan, Stationlei, Heldenplein, Vuurkruisenlaan en het Zeekanaal Brussel-Schelde. De verplichting is van toepassing voor voetgangers en fietsers vanaf 12 jaar.

In het Hanssenspark, Tyndalepark, Rolleveldpark, park Drie Fonteinen en de Loodstuin mogen joggers tijdens het beoefenen van hun recreatieve activiteit hun mondmasker afzetten.

Picknickbubbels in de parken mogen uit maximaal tien personen bestaan en moeten voldoende afstand bewaren van andere bubbels. De feestelijkheden van het programma van ‘Zomers Vilvoorde’ worden continu geĂ«valueerd, met nu al mondmaskerplicht bij avondwandelingen en in de zomerbars. Inbreuken leiden tot onmiddellijke sluiting.

“Jammer genoeg zien we ons genoodzaakt extra maatregelen te nemen op een moment dat velen hadden gehoopt toch nog een zomers gevoel te hebben. De cijfers geven helaas geen ruimte voor interpretatie”, zegt burgemeester Hans Bonte (sp.a). Nochtans is de situatie in Vilvoorde ver van alarmerend, met slechts twee nieuwe besmettingen in de voorbije zeven dagen. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het federale gezondheidsinstituut Sciensano.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise