Aanbod initiatielessen ‘Muziek’ breder en goedkoper

Het gemeentebestuur maakt het aanbod initiatielessen ‘Muziek’ aan de Grimbergse academie breder en goedkoper.

“Vroeger was het zo dat er een niet-gesubsidieerd aanbod bestond voor kinderen vanaf zes jaar, alleen stond dit los van het officieel kunstonderwijs waar kinderen zich pas op hun achtste mochten inschrijven”, zegt schepen van Onderwijs Karlijne Van Bree (Vernieuwing). “Het in 2018 goedgekeurde decreet betreffende het deeltijds kunstonderwijs biedt echter mogelijkheden waar wij als gemeentebestuur gebruik van willen maken. Zo worden de initiatielessen nu een onderdeel van het regulier aanbod in de eerste graad ‘Muziek’, en is er een betere aansluiting bij een vervolgtraject.”

Er zal voortaan voor een volledig academiejaar betaald kunnen worden.” Het inschrijvingsgeld bedraagt 148 euro. In de oude regeling was dit 225 euro voor kinderen woonachtig in de gemeente. Voor kinderen van buiten de gemeente wordt een extra bijdrage gevraagd van 50 euro.”

Andere nieuwigheid is de uitbreiding van het instrumentenaanbod. Zo kan voor deze eerste lessen voortaan ook gekozen worden voor: accordeon, blokfluit, hobo, slagwerk, zang en gitaar. “Het is een bewuste keuze geweest om zo breed mogelijk te gaan”, stelt Van Bree. “De idee is immers om alle instrumenten te betrekken die een verdere loopbaan aan de academie mogelijk maken.” Leerlingen kunnen met andere woorden voortaan een keuze maken uit volgende mogelijkheden: accordeon, blokfluit, cello, dwarsfluit, gitaar, hobo, klarinet, piano, saxofoon, slagwerk, viool, zang, althoorn, bariton, bugel, kornet, eufonium, hoorn, trombone, trompet en tuba.

Meer info en online inschrijven via https://www.academiegrimbergen.be/instrumentinitiatie

Foto: Google Maps

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise