Eerste coronapatiënt sinds een maand in AZ Jan Portaels

In het AZ Jan Portaels in Vilvoorde is voor het eerst sinds ruim een maand opnieuw een Covid19-patiënt opgenomen. Het gaat om een bewoonster van woonzorgcentrum Molenstee uit Kampenhout. Het ziekenhuis heeft intussen een ‘veilig zorgplan’ op punt gesteld om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een tweede coronagolf.

“Zo komt er een volledig afgescheiden ingang voor coronapatiënten”, vertelt woordvoerster Helena Polfliet. “Zij komen dus nooit in contact met gewone ziekenhuisbezoekers. Het triagecentrum, dat zich in de eerste fase nog in CC Het Bolwerk bevond, is nu bij ons ondergebracht. Patiënten die een operatie ondergaan zullen sowieso ook eerst getest worden. Er komt ook extra wachtruimte om voldoende afstand te bewaren. Tenslotte hebben we ook een voorraad beschermingsmateriaal zoals pakken, mondmaskers en handgel voor zes weken aangelegd. Daarnaast beschikken we intussen ook over volautomatische contacttoestellen om de handen te ontsmetten en is er mogelijkheid tot digitale consultaties.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise