Graffitikunst moet vandalisme tegengaan

Een elektriciteitskast, een bushokje,…: het zijn niet de mooiste dingen die je in het straatbeeld ziet staan. Ook worden ze regelmatig gevandaliseerd. Daar wil gemeente Meise op een positieve manier verandering in brengen. Jongeren van de lagere scholen en graffiti artiest RWINA werkten samen om kunst in het thema ‘natuur’ op openbare plaatsen te creëren.

Verschillende leerlingen van de lagere scholen in Meise namen deel aan een tekenwedstrijd voor het graffitiproject. Ze maakten een tekening die de sfeer in Meise beschrijft met als thema: groen en natuur. Hun vele tekeningen dienden als inspiratie voor RWINA, een welgekende graffiti artiest die al verschillende straatkunstwerken op zijn naam heeft staan. Hij haalt meerdere elementen uit de tekeningen en brengt ze kleurrijk tot leven op openbare plaatsen in Meise.

Burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA): “We hopen door deze samenwerking met de jeugd het vandalisme tegen te gaan. De kleurrijke kunst fleurt de gemeente ook mooi op.”

Kijk dus zeker extra goed rond voor de verschillende graffitiwerken in Meise. Spot jij ze allemaal?

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise