PRO en N-VA vragen extra gemeenteraad

Oppositiepartijen PRO en N-VA vragen aan het gemeentebestuur om op maandag 3 augustus een extra gemeenteraad te organiseren. Het enige onderwerp is een stand van zaken i.v.m. de maatregelen die het gemeentebestuur heeft genomen en nog zal nemen om het covid-19 virus onder controle te houden. De gemeenteraad zal digitaal worden georganiseerd en kost, zo heeft burgemeester Maarten Mast laten berekenen, de gemeente 4.766 euro.

Zowel PRO en N-VA als burgemeester Mast stuurden een persbericht. PRO en N-VA verantwoorden hun vraag om een extra gemeenteraad “uit oprechte bezorgdheid voor de inwoners van Merchtem en om, daar waar mogelijk, hun steentje te kunnen bijdragen. Dit laatste is uiteraard maar mogelijk indien zij kunnen beschikken over alle nodige informatie”.

Burgemeester Mast begrijpt niet goed waarom een extra gemeenteraad nodig is om de maatregelen op te sommen die al zijn genomen. In zijn persbericht worden die opgesomd: mondmaskerplicht op de woensdagmarkt, de afschaffing van kermis en alle randactiviteiten, afschaffing van alle gemeentelijke evenementen tot eind 2020 (samen feesten, concerten, …), afschaffen van de bezoeken aan jubilarissen. “De maatregelen voor het woonzorgcnetrum worden dag na dag opgevolgd en aangepast, afhankelijk van de algemene toestand en het aantal besmettingen,” voegt de burgemeester er nog aan toe.

Burgemeester Mast roept alvast de gemeenteraadsleden van de meerderheid op om hun zitpenning af te staan aan de corona-triagepost/testcentrum. Ook de schepenen en de burgemeester zelf zullen het bedrag van een zitpenning overmaken aan de noodpost. “Wat is het nut van deze extra gemeenteraad?” vraagt de burgemeester zich nog af in zijn persbericht.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk