Brand in de kelders van de Zellikse sporthal Molenbos

De brandweer moest vrijdagavond uitrukken voor een brand in de leegstaande Zellikse sporthal Molenbos. De brand ontstond rond 19 uur in de kelder van de sporthal.

“Enkele achtergelaten tafels, stoelen en andere spullen vlogen in brand die voorts beperkt bleef tot de kelder”, zegt waarnemend burgemeester Rik De Baerdemaeker (CD&V). “Vermoedelijk werd de brand aangestoken. Enkele buren hadden even voordien drie jongeren zien weglopen. De gemeentediensten zullen alle verbrande spullen opladen in een container.”

De brand is een triest hoogtepunt in een reeks vandalenstreken. Ooit vierde volleybalclub Asse-Lennik er nog sportieve hoogtepunten​. “De sporthal moest vorig jaar al afgebroken worden, maar omdat het niet duidelijk was wat er met de mast op de sporthal moest gebeuren, werd dat nog niet gedaan. Sinds kort is die duidelijkheid er wel waardoor ik nu ga aandringen op een snelle afbraak. Want dit mag niet blijven duren”, aldus de waarnemend burgemeester.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk