Asiat staat opnieuw bol van zomerse activiteiten: van pop-up bar en ‘Horst restaurant’ tot slaapconcerten

De voormalige militaire site Asiat opent deze zomer voor het tweede jaar op rij de poorten. Naast een pop-up bar en ‘Horst restaurant’ is er een waaier aan culturele activiteiten voorzien onder de vorm van slaapconcerten, DJ-sets, luistersessies en workshops. Alles is uiteraard volledig ‘coronaproof’.

In de schaduw van de twee majestueuze koeltorens wordt Asiat deze zomer getransformeerd tot één grote belevingsplek met een pop-up zomerbar, groot zonnig terras en tal van activiteiten. Die verschillen van dag tot dag. Donderdag wordt er voornamelijk gefocust op kunst en cultuur met concerten, films of luistersessies. Op vrijdag zorgen er DJ’s voor de sfeer. Op zaterdag en zondag worden de deuren open gezet en wordt er samengewerkt met tal van lokale partners en Vilvoordse organisaties.

Daarnaast vind je op Asiat een speelbos om in te ravotten, een zandbak voor de kleinsten, klimrekken voor de durvers, ruimte om te picknicken, kunstwerken en nog veel meer.

Deze zomer bouwt Horst op Asiat diverse plekken die mensen verenigen. De eerste daarvan is de ‘Horst Restaurant Club’. De openluchthal wordt getransformeerd tot een verbeeldend restaurant met binnentuin en vijver. Tijdens het dineren kunnen de gasten genieten van artistieke performances en DJ-sets. Het diner is van de hand van de lokale chefs David Schulpen en Geert De Mot. Ze zorgen voor een drie gangenmenu. Een ticket voor een avond kost 49 euro, de capaciteit is steeds beperkt.

Daarnaast fungeert de openluchthal ook als decor voor slaapconcerten op donderdag 23 en 30 juli. Het publiek brengt er samen de nacht door, onder de hoede van de muzikant, en krijgt ‘s ochtends een gezamenlijk ontbijt aangeboden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise