Handelaars werken samen voor origineel moederdaggeschenk

Moederdag wordt dit jaar een meer dan ooit een speciale editie vanop afstand. Ook de zoektocht naar een origineel moederdagcadeau belooft een extra uitdaging te zullen worden. De Vilvoordse handelaars slaan de handen in elkaar om mamalief een lokaal geschenk aan te kunnen bieden.

Zo gaat Livino, een nieuwe wijnhandel met Zuid-Afrikaanse en Portugese wijnen, samenwerken met bloemenzaak Orchis. Zij bieden in een moederdagpakket een fles bubbels, boeket en vaas aan voor 50 euro. Bakkerij Timaya biedt dan weer bij zijn ontbijtmanden boeketten aan van Orchis.

Maar ook de horeca zit niet stil. Pieter Jacobs en Michael Pieders van restaurants Tante Germaine en M by Mickels bundelen de krachten. Zij bieden een gezamenlijk bereide zeevruchtenschotel aan, op bestelling af te halen tijdens het moederdagweekend. Aangepaste wijnsuggesties komen dan weer van Livino.

“Het is als startende ondernemer extra moeilijk nu, maar tegelijk creëert het ook opportuniteiten om te leren van elkaar. Deze projecten zijn bovendien een mooi voorbeeld van hoe lokale handelaren elkaar kunnen versterken en tegelijk toegevoegde waarde bieden voor de consument”, reageert Lieven Scheys van wijnhandel Livino.

Volgens schepen van Lokale Economie Didier Cortois (Open Vld) biedt het perspectief naar de toekomst toe. “Die zal ongetwijfeld nog erg uitdagend worden maar het is bijzonder mooi om te zien dat in deze uitdagende tijden handelaars elkaar vinden en gevestigde waarden de nieuwkomers steunen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise