13 wilde bloemenweides fleuren wijken op

De Vilvoordse wijken krijgen binnenkort wat meer kleur met in totaal 13 wilde bloemenweides. Aangezien we door de corona-maatregelen zijn genoodzaakt om dichter bij huis te blijven, is het het ideale moment om de omgeving nog wat te verfraaien, zo oordeelde het stadsbestuur.

Schepen van Openbare Werken Katries Vaes (Open Vld) en collega-schepen van Milieu Barbara de Bakker (Groen) sloegen de handen in elkaar om voor het eerst in elke wijk een bloemenweide aan te leggen. Ze keken daarvoor vooral naar geschikte bermen, braakliggende terreinen of plaatsen waar het openbaar domein net werd heraangelegd.

“We proberen de natuur meer in onze stad binnen te brengen, en dit is een heel eenvoudige manier om dat te doen”, legt Barbara de Bakker uit.

Katrien Vaes treedt haar collega bij. “We hebben in de eerste plaats gekeken naar plaatsen die letterlijk wat ‘opfleuring’ kunnen gebruiken. We zullen wel elke plek markeren met een bordje omdat het in een eerste fase er misschien als onkruid kan uitzien…”

De diverse bloemenweides werden afgelopen week ingezaaid. In elke wijk werd een ander bloemenmengsel gekozen, specifiek aangepast aan de plaatsgesteldheid én de grondsoort.

Dit zijn de plekken waar je deze zomer een bloemenweide mag verwachten: aan het speeltuintje in de Berkendallaan en aan de Carrefour (Koningslo); aan de Poststraat en aan het Millenniumpark (Kassei); in de Kluitingstraat en aan de ingang Houtembos (Houtem); in de Rollewagenstraat (Peutie); op de spoorwegberm van de Bavaylei en op het Bloemenplein (Faubourg): op de centrale begraafplaats en aan het Kanaalpark (Centrum); in het park Rolleveld (Far-West) en in het Cargill-park (Broek).

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise