Stad deelt met steun van Yannick Carrasco spelpakketten uit aan kansarme kinderen

Stad Vilvoorde deelt deze week spelpakketten uit aan kansarme kinderen. Het spelpakket is aangepast aan de leeftijd van de kinderen en bevat materiaal én spelideeën, waarmee de kinderen spelletjes zullen kunnen spelen, knutselen, contact houden met anderen via postkaarten, bewegen,… Voor het financieren van de spelpakketten heeft de stad de handen in elkaar geslagen met YC5, de vzw van Rode Duivel Yannick Carrasco. Alle kinderen op de lijst zullen het spelpakket deze week thuis ontvangen. Deze bedeling aan huis is mogelijk dankzij de spontane hulp van zeven Vilvoordse jeugdverenigingen (jeugdbewegingen en jeugdhuizen).

“Speelaanbod in de vakanties creëren is één van mijn absolute prioriteiten. Hierbij mogen de sociaal zwakkeren niet uit de boot vallen. Het was dan ook met pijn in het hart dat ik de voorziene speelpleinen en sportkampen deze paasvakantie moest annuleren. Via deze speelpakketten komen we op een creatieve manier tegemoet aan de nood aan spelprikkels en –materialen”, aldus een trotse schepen van jeugd Moad El Boudaati (sp.a).

Om het spelpakket financieel mogelijk te maken, maakte stad Vilvoorde een deel budget vrij. “De coronacrisis maakt op pijnlijke wijze duidelijk dat er nog veel ongelijkheid in onze samenleving bestaat”, zegt schepen van Financiën Jo De Ro (Open Vld). “Vanuit onze verschillende bevoegdheden hebben we snel willen schakelen en samenwerken om kinderen ongeacht hun afkomst en thuissituatie deze periode zo goed mogelijk door komen. Het voorzien van spelpakketten voor Vilvoordse kinderen is hierin alvast een belangrijk initiatief, zo kunnen alle kinderen zich blijven ontwikkelen ook in deze bijzondere tijden.”

Het bedrag van de stad werd aangevuld met de steun van YC5, de vzw van Yannick Carrasco. Carrasco is zelf afkomstig uit Vilvoorde. Met de vzw YC5 wil de Rode Duivel kwetsbare jongeren uit de stad steunen. “Als kleine jongens hebben we een groot deel van onze kindertijd doorgebracht op de Vilvoordse pleintjes. Wij kunnen ons dus bijzonder levendig voorstellen hoe moeilijk het nu moet zijn voor kinderen en jongeren die dit momenteel niet kunnen. Daarom dat YC5 volop zijn schouders zet onder dit initiatief om kansarme kinderen speelkansen te geven”, laat Carrasco vanuit zijn isolement in Madrid weten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise