16 april: Voorzichtige stabilisatie in Aalst, Jette en Vilvoorde

Er tekent zich een zekere stabilisatie af in de ziekenhuizen van Aalst, Jette en Vilvoorde. Er zijn minder patiënten met een covid-19 besmetting opgenomen en het aantal patiënten die het ziekenhuis mogen verlaten stijgt. Ook het aantal patiënten op intensive care blijft stabiel. Dat betekent dat de druk op de ziekenhuizen heel lichtjes is afgenomen.

Voor Jette (UZ Brussel) vergelijken we de cijfers van donderdag 16 april met die van dinsdag 14 april. Het aantal overlijdens steeg met drie tot 33, het aantal ziekenhuisverlaters steeg met 17 tot 210. Er waren 112 besmette personen opgenomen in de covid-adfdeling en dat is een daling met 12. Er was één patiënt met covid-19 minder in intensive care.

Voor de beide ziekenhuizen van Aalst vergelijken we de cijfers van donderdag 16 april met die van woensdag 15 april. Ook hier zien we een stijging van het aantal ziekenhuisverlaters met 2 patiënten. Het aantal overlijdens steeg met 3 naar 57. Er waren 161 opnames in de covid-afdeling en dat is eentje minder dan de dag voordien. Het aantal covid-patiënten op intensive care bleef gelijk.

In Vilvoorde is er na een stijging eind vorige week onder meer door de instroom van rusthuisbewoners eveneens een positieve kentering. De voorbije 24 uur lagen er nog 39 bevestigde coronapatiënten in het ziekenhuis. Daarvan liggen er vier op intensieve zorgen. Zes patiënten werden dan weer ontslagen uit het ziekenhuis.

Hebben we de afgeplatte top van de curve bereikt? Dat zal de volgende dagen nog moeten blijken. Blijf in elk geval de maatregelen van de overheid opvolgen om deze evolutie te bestendigen en een tweede golf van opnames te vermijden.

Topartikels bij Goeiedag.be