Heel wat besmettingen bij bewoners én personeel woonzorgcentrum Filfurdo

Ook woonzorgcentrum Filfurdo van het Vilvoordse Zorgbedrijf is zwaar getroffen door het coronavirus. Er zijn vijf bewoners positief getest maar vermoed wordt dat er in totaal 15 bewoners besmet zijn. Er is ook één overlijden dat zeker te wijten is aan Covid-19, en twee andere die er vermoedelijk aan te linken zijn. Daarnaast zijn ook een tiental personeelsleden besmet geraakt.

“We hebben van in het begin kort op de bal gespeeld”, zegt CRA-arts Luc De Munck die instaat voor de coördinatie. “Er waren bij de uitbraak van de epidemie meteen heel wat bewoners die griepachtige symptomen hadden op onze derde verdieping. We hebben er meteen voor gekozen om alle 60 bewoners op dit verdiep te isoleren. Niet evident want het gaat meestal om dementerende bewoners waarvan het niet evident is om hen op hun kamer te houden. Maar ze worden er uitstekend verzorgd door het personeel. De maatregel heeft echter zijn vruchten afgeworpen want sindsdien is er nog maar één andere besmetting geweest op de twee andere verdiepingen waarvan we dan nog vermoeden dat ze van buitenaf besmet is.”

Intussen zijn ook een tiental personeelsleden besmet geraakt. Zij hebben allemaal eerder milde symptomen en zieken thuis uit. Filfurdo telt 180 bewoners en er werken 120 personeelsleden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise