Grote uil voelt zich thuis bij Pjeirefretters

Vilvoorde is in de ban van een grote uil. Een oehoe houdt zich namelijk al een tijdje op in het centrum van de Zennestad. Verschillende bewoners merkten hem al op maar dat deert hem niet. Hij komt zelfs doodleuk op het balkon zitten. Onder meer Houari El Hannouti en zijn dochter uit de Hendrik Concienscestraat kon al van nabij kennis maken met het impressionante dier.

“Het was echt indrukwekkend”, vertelt El Hannouti. “We vermoeden dat het een tam dier is want het heeft duidelijk geen angst van mensen. Hij is waarschijnlijk ergens ontsnapt want er hangt een stuk van een lederen riem aan zijn poot. We hebben intussen melding gedaan bij de politie en zij hebben nogal telefoontjes gekregen van andere bewoners…”

De uil zou zijn schuilplaats hebben in de buurt van de koeltorens maar is dus niet bang om dicht bij de mensen te komen. “Waarschijnlijk vindt of krijgt hij hier ook links en rechts voedsel. Een buurtbewoonster vertelde me dat ze hem een paar dagen geleden ook ‘s nachts al eens gehoord had. Het is echt fenomenaal. Dat filmpje hebben we voor alle duidelijkheid van achter glas opgenomen (lacht). Hij zat dus op het balkon van de kamer van mijn dochter. Die was er niet helemaal gerust op maar schrik moeten we duidelijk niet hebben. Het is gewoon super dat we zo’n beest van zo dichtbij eens kunnen gadeslaan. Als hij zijn vleugels openslaat is hij wel 1,5 meter breed.”

 

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise