Blinde man valt in niet afgeschermde werfput

In Wolvertem is een blinde man in een put gevallen bij werken door distributienet-beheerder Fluvius ter hoogte van de Hoogstraat. Volgens buurtbewoonster Irène De Wit, die alles zag gebeuren, heeft hij zich daarbij gelukkig niet bezeerd. “Maar hij zat wel helemaal onder de modder. Wij hebben hem eruit geholpen. Het was rond 14.30 uur maar er was geen werkman te bespeuren en de werken waren niet afgesloten. Kan men dit niet beter beveiligen?”, vraagt de vrouw zich af.

Volgens schepen van Openbare Werken Roel Anciaux (Samen Anders) betreft het wel degelijk een werf van Fluvius. “Er zijn echter ernstige aanwijzingen dat een of andere onverlaat geprutst heeft met de afsluiting en signalisatie met dit schandalige en zeer spijtige feit tot gevolg. Er had maar eens iets ergers moeten gebeuren… Dat er mensen zich daarmee bezighouden vind ik zeer erg en beschamend. Ik hoop dan ook dat dit zich niet meer zal voordoen in de toekomst”, zo reageert hij op Facebook.

De jongeman in kwestie, Steven Bladt, laat intussen weten dat hij oké is. “We leven nog”, zegt hij. “Broek, jas en schoenen zijn al gewassen. Ik heb hierover ook al contact gehad met de gemeente Meise en zij hebben mij verzekerd dat ze dit gingen oplossen. In het vervolg worden de putten inderdaad best goed afgeschermd want dit kan iedereen door onoplettendheid overkomen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise