Overval op apotheek verijdeld dankzij attente buur

De politie heeft woensdag in Koningslo twee mannen opgepakt die op het punt stonden om een apotheek te overvallen. Omstreeks 17u50 kreeg de politiezone VIMA een melding binnen van verdachte handelingen in de omgeving van een apotheek in de Steenstraat. Twee mannen gedroegen zich verdacht. Een inwoonster vreesde voor een overval op de handelszaak en belde daarom het noodnummer.

De politiediensten kwamen ter plaatse. De beide verdachten probeerden nog de vlucht te nemen maar konden een eindje verderop gevat worden met bijstand van de politie van Grimbergen.

Ze worden overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket voor verder onderzoek. Daarbij wordt de mogelijke betrokkenheid bij andere diefstallen met geweld op handelszaken in de buurt eveneens onderzocht.

Het gaat om één minderjarige man en één meerderjarige man uit Brussel.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise