Herbestemming voor voormalig crematorium

 

Het leegstaande voormalige crematorium van de intercommunale Havicrem in Vilvoorde krijg een nieuwe bestemming. DELA, nog steeds eigenaar van het gebouw dat al bijna vijf jaar leeg staat, gaat momenteel na welke invulling het pand zou kunnen krijgen.

Sinds februari 2015 wordt er niet meer gecremeerd in het crematorium in de Havendoklaan in Vilvoorde. Alle crematies verhuisden bijna vijf jaar geleden naar het gloednieuwe crematorium Daelhof een paar kilometer verderop in Eppegem. De infrastructuur in Vilvoorde was verouderd maar ook te klein. Daarnaast zorgde ook een discussie tussen uitvaartverzekeraar en -verzorger DELA en intercommunale Havicrem voor de verhuis.

Aanvankelijk waren er plannen om het oude crematorium in Vilvoorde om te vormen tot een funerarium, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Sinds begin 2015 staat het pand in de Havendoklaan dan ook leeg. Maar de kans is reëel dat er in de toekomst toch opnieuw activiteiten in uitgevoerd zullen worden. Volgens DELA is het momenteel nog te vroeg om te zeggen welke opties er precies op tafel liggen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise