Volg opleiding tot natuurgids in CVO

De cursus ‘Natuurgids’ komt naar Wolvertem. Je ontdekt hoe dieren, planten en landschappen samenleven en je krijgt een stevige basis rond ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en groepen gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen en bezoek je natuurgebieden in de buurt.

De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies zijn. De activiteiten worden gespreid over een jaar zodat je de natuur in ieder seizoen leert kennen. Na je eindopdracht ontvang je het getuigschrift van Natuurgids. Met dit getuigschrift kan je later een gidsenbadge van Natuurpunt CVN behalen, na het aantonen van praktijkervaring en gespecialiseerde didactische of inhoudelijke bijscholing.

Zowel de theorie- als de praktijklessen vinden plaats op zaterdagvoormiddag van 8 tot 12 uur in CVO-Semper, Stationsstraat 35 in Wolvertem. De eerste bijeenkomst is op 8 februari 2020. Inschrijven doe je via https://www.natuurpunt.be/agenda/cursus-natuurgids-noordwest-brabant-36018. Het inschrijfgeld bedraagt 240 euro. Wie lid is van Natuurpunt krijgt korting en betaalt maar 216 euro.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise