Zennestad hijst vlag voor nucleaire ontwapening

 

De vlag van ‘Mayors for Peace’ wappert momenteel aan het administratief centrum Mattenkot. Deze actie heeft tot doel om in solidariteit met steden van over heel de wereld te pleiten voor nucleaire ontwapening.

Op 6 en 9 augustus is het exact 74 jaar geleden dat de Japanse steden, Hiroshima en Nagasaki, slachtoffer werden van een aanval met een kernwapen. Daarom heeft stad Vilvoorde uit solidariteit op 6 augustus om 8.15 uur de vlag gehesen. Op vrijdag 9 augustus om 11.02 uur zal de vlag neergehaald worden. Op deze tijdstippen werden de steden getroffen door kernwapens.

Mayors for Peace is een internationaal netwerk van steden en gemeenten waar ook Vilvoorde lid van is. De organisatie werd in 1982 opgericht door de burgemeesters van Hiroshima en Nagasaki. Wereldwijd telt de organisatie 7772 steden in 163 landen. In België zijn er 375 steden en gemeenten lid van het netwerk.

Samen met de burgemeesters van de Japanse steden wil Vilvoorde stilstaan bij wat de beide steden is overkomen en samen met hen de internationale gemeenschap oproepen om werk te maken van nucleaire ontwapening.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise