Bpost gaat negen rode brievenbussen verwijderen

 

Bpost gaat tegen april negen rode brievenbussen uit Vilvoorde verwijderen. Stad Vilvoorde betreurt de ingreep. De beslissing is het gevolg van een aanhoudende, drastische daling van het gebruik van de brievenbussen.

Tot nader bericht beschikt stad Vilvoorde nog over 36 brievenbussen. De brievenbussen in de volgende straten verdwijnen: Campionlei, Haesendonckstraat, Houtemsesteenweg, Indringersweg, Sobrystraat, Martelarenstraat, Perksestraat, Schaarbeeklei en Vlierkensstraat. Tegen eind maart zullen alle brievenbussen door bpost weggehaald zijn.

Het verdwijnen van de brievenbussen betekent niet dat je met je postpakketten blijft zitten. Je kan nog steeds terecht in het bpost-kantoor en de verschillende postpunten. Pakjes ophalen en afgeven zal ook mogelijk blijven in Kariboo!-punten.

Stad Vilvoorde betreurt het uitsterven van de rode brievenbussen in het straatbeeld. Het stadsbestuur vreest dat vooral oudere en mindermobiele mensen hiervan het slachtoffer dreigen te worden en rekent op een doorgedreven informatiecampagne en voldoende toegankelijke postpunten.

Meer info: www.bpost.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise