Houten luifel na Nieuwjaar helemaal voltooid

 

De aannemer is gestart met de laatste rechte lijn in de constructie van de houten luifel. Deze week worden de afwatering en waterdichting van het dak van de luifel afgewerkt. Daarna wordt het marktplein ter hoogte van de luifel volledig vrijgemaakt van al het werkmateriaal zodat het plein helemaal klaar is voor de winterse festiviteiten. Het marktplein vormt dit jaar namelijk het decor voor de spiegeltent tijdens Winters Vilvoorde. Na Nieuwjaar vinden – iets later dan gepland – de allerlaatste werken aan het dak van de luifel plaats.

Naast de werken aan de luifel werden vorige maand de windschermen op de terrassen van de horecazaken geplaatst en kregen ook de bomen afgelopen week hun definitieve plaats op het marktplein. De verlichtingswerken aan het stadhuis, De Met en de bibliotheek zijn lopende. Deze werken zullen – als alles volgens planning verloopt – nog voor de kerstvakantie klaar zijn. Ten slotte wordt in het voorjaar van 2019 de strook met tijdelijke stenen vervangen door de fameuze Chinese stenen, waarvan er dus een paar honderd tekort waren.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise