Burgemeester Bonte ziet vakantie in het water vallen

 

Pech voor burgemeester Hans Bonte (sp.a). Hij moet de komende zes weken op krukken rondlopen en ziet zijn vakantieplannen in het water vallen. Bonte heeft last van een ernstige heupblessure, een uitvloeisel van een zwaar motorongeval 27 jaar geleden. “Het is zuur maar we maken er het beste van. Ik zal alleszins goed uitgerust zijn tegen het begin van de campagne”, houdt de burgervader er de moed in.

De zomervakantie is onder een slecht gesternte gestart voor burgemeester Hans Bonte (56). Hij moet zijn linkerheup ontzien en zo weinig mogelijk bewegen. “Ik had al een paar weken last van die heup en ben er ook te lang mee blijven rondlopen”, vertelt hij. “Ik begon op de duur ook te manken. Vandaar dat Rode Duivel Yannick Carrasco zo makkelijk tegen mij kon scoren in dat filmpje (lacht).”

“Onderzoek wees uit dat het eigenlijk een uitvloeisel is van een zwaar motorongeval dat ik 27 jaar geleden heb gehad op de autosnelweg in Zuid-Frankrijk. Die heup moet toen zwaar gekneusd geraakt zijn. Concreet gaat het om een vochtophoping, een oedeem op de knop van mijn heup. Ook de slijmbeurzen erom heen zijn ontstoken. Concreet mag ik mijn linkerbeen zo weinig mogelijk bewegen want gips is geen optie. Het is nu te hopen dat die zes weken immobilisme volstaan samen met medicatie en kine. Anders dreigt ook nog eens een operatie.”

Ondertussen dreigen ook de vakantieplannen ten huize Bonte in het water te vallen. Voor de meeste politici is de komende anderhalve maand zowat de laatste adempauze voor de laatste rush naar de verkiezingen wordt ingezet. “Het is een raadsel wat er gaat van overschieten”, zucht Bonte. “Ik had een actief weekje zee gepland zoals elk jaar met heel wat wandelingen en fietstochten. Daarnaast had ik samen met mijn vrouw het plan opgevat om begin augustus een goeie week lang te gaan rondtrekken in Albanië. Dit staat dus allemaal serieus op de helling. Het is even vervelend voor mijn vrouw als voor mij. Daar hoef ik geen tekening bij te maken.”

Bonte houdt zich intussen wel nuttig bezig en blijft ook zijn taken als burgemeester vervullen. “Ik ben uiteraard wel zeer afhankelijk van anderen en kan mij enkel verplaatsen met een wagen met automatische versnellingsbak. Ik blijf via de post dossiers thuis brengen en werk hier wat door op het terras zolang het mooi weer blijft. Af en toe trek ik wel eens naar het stadhuis. Het steekt wel dat ik alle toffe evenementen in de stad moet missen: de straatfeesten, parkconcerten en ook de WK-uitzendingen van de Rode Duivels op groot scherm. Maar ik doe wat de specialisten vragen: zo weinig mogelijk bewegen. Het enige voordeel is dat ik goed uitgerust én voorbereid zal zijn voor de start van de verkiezingscampagne”, besluit Bonte op een positieve noot.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise