Inwoners Trawoolstraat zijn files en omrijden beu

 

De inwoners van de Trawoolstraat van ergeren zich dood. Van de ene dag op de andere werd hun straat in december een √©√©nrichtingsstraat. Een veelgebruikte doorgang, het brugje aan de Correctiedreef, werd namelijk afgesloten met betonblokken. Zonder enig overleg. Gevolg voor de bewoners: veel omrijden en veel tijdverlies. Met een petitie probeerde men het stadsbestuur op andere gedachten te brengen. ‚ÄúDe rijrichting in de buurt wordt mogelijk omgekeerd. Maar het brugje wordt niet heropend‚ÄĚ, reageert burgemeester Hans Bonte (sp.a).

Buurtbewoners van de Trawoolstraat stelden begin december tot hun ontzetting vast dat de toegang tot hun straat opeens veranderd was. ‚ÄúEn dit zonder ons te raadplegen of ons hiervan de verwittigen‚ÄĚ, zeggen buurtbewoonsters Danielle Montel en Patricia Vandesande.

De brug tussen de Correctiedreef en de Trawoolstraat werd namelijk geblokkeerd met betonblokken. ‚ÄúDaardoor zijn we verplicht via de Schaarbeeklei tot aan het rondpunt te rijden en dan gewoon terug te keren in de tegenovergestelde richting, om zo uiteindelijk, via de Kasteelstraat en de Tuchthuisstraat de Trawoolstraat te bereiken. De grootste nachtmerrie voor elke automobilist want zoals iedereen weet staan er daar steevast files. Wij verliezen daardoor minstens een kwartier tot zelfs een half uur. Bijna alle dagen, op om het even welk uur en zelfs in de weekends, sta je er aan te schuiven.‚ÄĚ

Het komt nog allemaal bovenop het feit dat de Tuchthuistraat een paar jaar geleden veranderd werd in een éénrichtingsstraat. Daardoor kunnen de bewoners niet meer langs daar naar het centrum en zijn ze ook al verplicht om om te rijden langs de Schaarbeeklei en de problematische rotondes.

‚ÄúJe moet ook weten dat de Trawoolstraat een heel korte straat is, amper 200 meter. Dus als we niet het geluk hebben om meteen een parkeerplaats te vinden zijn we verplicht om terug, een tweede keer, helemaal rond te rijden‚Ķ We vragen de stad dan ook om de brug terug open te stellen.”

Dat lijkt er echter niet in te zitten. ‚ÄúWe hebben die brug om veiligheidsredenen afgesloten‚ÄĚ, zegt burgemeester Bonte. ‚ÄúDie is namelijk niet voorzien op zwaar verkeer. Vrachtwagens zoeken ook langs daar hun weg als er file staat aan het rondpunt, met dank aan systemen als GPS en Waze‚Ķ Het risico dat de brug doorzakt is gewoon te groot.‚ÄĚ

‚ÄúWe begrijpen wel dat dit vervelend is voor de buurtbewoners. We willen dan ook bekijken of we de rijrichting in de buurt, onder meer in de Tuchthuisstraat, niet kunnen omkeren. Dan kunnen ze toch al zonder omwegen naar het centrum rijden. We moeten echter zien dat we dat kunnen zonder een by-pass te cre√ęren waardoor het verkeer op de Schaarbeeklei langs daar toch weer een doorgang zou zoeken.‚ÄĚ

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise