Ingenieuze constructie is wortelgeleidingssysteem

Heel wat Vilvoordenaars vragen zich al een paar dagen af wat de ingenieuze constructie is die momenteel op de Grote Markt wordt ineengestoken. “Het gaat om het wortelgeleidingssysteem voor de bomen”, legt schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open Vld) uit. “De zowat 12 lindes die we in het najaar zullen planten zullen ruimte nodig hebben. Het zijn minder bomen dan vroeger maar ze zullen wel al vrij groot zijn: 4 à 6 meter hoog. En die zullen uiteraard nog verder groeien. Om te vermijden dat die wortels in alle richtingen groeien en voor problemen zorgen wordt dit systeem voorzien. Dat gaat uiteraard wel nog helemaal onder de grond. Van bovenaf zal je enkel roosters zien. Deze bomen, die in het najaar worden aangeplant, zullen sowieso minder hinder veroorzaken dan de kastanjebomen die er vroeger stonden.” De opening van de heraangelegde Grote Markt is voorzien voor half september.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise