Lichtstoet op Mardi Gras alweer voltreffer

 

De zotskap regeert deze week ook de Zennestad en dat was er gisterenavond, op ‘Mardi Gras’, pas echt aan te merken. Voor het tweede jaar op rij konden de Vilvoordenaars genieten van een lichtstoet op dinsdagavond. Vorig jaar herstelde de carnavalsraad deze jarenlange traditie.

Heel wat Vilvoordenaars verbeten de vrieskou om samen met hun kinderen, die voor één keer wat langer mochten opblijven, de lichtstoet te aanschouwen. De kleinsten hadden daarbij meer dan de handen vol met al de snoepjes te vangen.

Om 19.33 uur trok de carnavalsstoet via de Rooseveltlaan door het stadscentrum. Naast de Vilvoordse groepen (Orde van de Pjeirefretters met reus, de Snot-e-Bellen, de Orde van Keizer Joël, de Vilvofiesters, Country Horse Dancers en Ines Mier) namen ook groepen uit heel Vlaanderen en een aantal prinsendelegaties deel aan de stoet.

In totaal waren er een 30-tal groepen, vijf meer dan vorig jaar. Ook het college en burgemeester Hans Bonte (sp.a) stapte verkleed mee in jaren ‘20-stijl. Achteraf volgde nog de paardenkoppenworp vanop het podium aan de Rooseveltlaan. Daarna begon voor de carnavalisten nog een lange feestnacht. Carnavalkermis duurt nog tot zondag 18 februari. Vandaag vindt om 16.30 uur de beertjesworp plaats aan het podium op de Rooseveltlaan.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!