74 assistentiewoningen erbij in centrum

 

De Residentie Riverpark, goed voor liefst 74 assistentiewoningen, is zo goed als voltooid. Gisteren al vond de officiële opening plaats van een modelflat, komend weekend kan het grote publiek er terecht. De residentie zal de deuren openen in de loop van januari 2018. “We pakken met dit publiek-privaat samenwerkingsproject het nijpend tekort aan seniorenwoningen aan”, zegt burgemeester Hans Bonte (sp.a). Riverpark vormt de poort tussen het centrum en ‘Watersite’, en past zo perfect binnen het stadsvernieuwingsproject.

De vergrijzing in Vilvoorde vormt geen uitzondering op de algemene tendens in Vlaams-Brabant, maar doet wel de vraag naar aangepast wonen voor senioren toenemen. Het nieuwe project Riverpark moet een antwoord op dat tekort aan assistentiewoningen bieden. De residentie biedt 74 assistentiewoningen.

De werkzaamheden voor het complex op de hoek van de Vuurkruisenlaan en de Tuchthuisstraat startten in september 2015. Vandaag is de residentie in volle voorbereiding voor de echte start in januari volgend jaar. Gisteren werd een modelflat al officieel geopend. Komend weekend kan het grote publiek er ook van 10 tot 17 uur een bezoek brengen.

De uitbating gebeurt door dienstverlener ‘Time for Quality’, gespecialiseerd in woonprojecten met diensten voor senioren. “Wij leggen de klemtoon op wonen, lifestyle, dienstverlening en gezondheid”, zegt Martine- Baert van ‘Time for Quality’. Als exploitatiepartner beheren we Riverpark volgens het principe ‘levensbestendig wonen’. Dat

wil zeggen dat we de zorg bieden die senioren in hun levensfase nodig hebben. Zorg- en dienstverlening op maat dus, naargelang de behoefte van dat moment.”

Residentie Riverpark biedt een all-in concept met brasserie, lounge, fitness, wasserette en ondergronds parkeren. Het complex maakt deel uit van het stadsvernieuwingsproject ‘Watersite’ en vormt als het ware een poort tussen het centrum en “Watersite”. Dankzij deze topligging kan je er rustig wonen aan het water, omgeven door groen maar tegelijk ook in het stadscentrum.

“Het gaat om een Publiek-Private Samenwerking (PPS) met een specifiek sociaal doel waar we ons als stad mee in geëngageerd hebben”, stelt burgemeester Hans Bonte. “De exploitatie is in handen van de privé-partner. Wij zorgen voor de nodige vergunningen, zij helpen mee door de omgeving richting Kanaalpark heraan te leggen. Hiermee willen we inspelen op het nijpend tekort aan seniorenwoningen. Dankzij de samenwerking met de privé zijn we op dat vlak alleszins bezig met een inhaalbeweging in Vilvoorde.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise