Opgelet voor wisseltruc

Op een paar dagen tijd slaagden twee mannen erin via een lepe wisseltruc een aanzienlijke som geld buit te maken. Donderdag kochten twee mannen een zakje snoep van 1 euro in de Brico in Merchtem. Zij beweerden uit Dubai te komen en geïnteresseerd te zijn in ‘mooie bankbiljetten’ voor hun verzameling.

Zij beweerden tevens die biljetten te willen kopen. De kassier werd afgeleid en stelde – nadat de mannen verdwenen waren – vast dat er niet minder dan 520 euro uit zijn kassa was verdwenen. Twee mannen hadden dinsdag op een gelijkaardige manier 50  euro bemachtigd in de Delhaize aan de Kaasmarkt in Wemmel.

En op vrijdag werd de truc opnieuw toegepast in Het Kruidvat in Asse. Ook hier werd 50 euro ontvreemd. De politie roept dan ook op om verdachte mannen die een kleine aankoop wensen te betalen met een groot bankbiljet of die ‘interessante’ bankbiljetten willen kopen, onmiddellijk te signaleren aan de lokale politie.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk