Succesvolle actie tegen excessen in verkeer

Dinsdag organiseerden de AMOW-verkeersdienst en de dienst wegenbelasting een gezamenlijke verkeerscontrole. De 177 alcoholcontroles leverden alle een negatief resultaat op, maar er werden tien pv’s opgesteld wegens het niet dragen van een gordel en acht voor het telefoneren achter het stuur.

Eén voertuig werd bij de schouwing aangeboden en verboden tot het verkeer. Drie bestuurders liepen tegen de lamp omdat ze geen rijbewijs hadden en een voertuig werd getakeld wegens niet verzekerd.

Twee chauffeurs werden betrapt op rijden ondanks een ingetrokken rijbewijs. Voorts werden twee inbreuken vastgesteld voor een niet of foutief ingeschreven voertuig. Vlabel inde 7.850 euro aan achterstallige wegenbelasting. Eén voertuig werd in beslag genomen wegens een totale achterstal van wegenbelasting van 8.700 euro. Vijftien auto’s reden te snel.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk