Leerlingen bezoeken expo rond 20 jaar sluiting Renault

 

De tentoonstelling rond het herdenkingsweekend van de sluiting van Renault Vilvoorde 20 jaar geleden werd gisteren al druk bezocht door de lokale secundaire scholen. Onder meer de zesdejaars van tuinbouwschool KTA Horteco maakten hun opwachting in de oude fabrieksgebouwen.

De tentoonstelling focust op de geschiedenis van Renault Vilvoorde, het leven rond de fabriek en de onverwachte sluiting op 27 februari 1997. Verder komen ook het conflict, de afbouw en de gevolgen van de sluiting in de tentoonstelling aan bod.

De leerlingen bezochten de expo onder begeleiding van voormalige arbeiders en betrokkenen van de sociale actie in 1997. Zij vertelden uit eerste hand hoe zij het werken in de gewezen Renault-fabriek hebben ervaren, hoe zij de dag van de sluiting en de maanden van sociale actie die daarop volgden, hebben beleefd. De tentoonstelling is op zaterdag 25 en zondag 26 februari ook open voor het grote publiek. Iedereen is welkom om één van de rondleidingen op vaste tijdstippen te volgen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise