Sint brengt twee Cambio's naar Zennestad

De Sint bracht zopas de eerste twee Cambiowagens naar Vilvoorde. Die krijgen een vaste standplaats aan het Portaelsplein.

Cambio-autodelen stond al lang op het verlanglijstje van schepen Francine De Prins (Groen). “Cambio is een echte succesformule aan het worden in Vlaanderen. Nu doet ook Vilvoorde mee. En op termijn komen er wellicht Cambio’s bij aan het station, in de ondergrondse parking en op andere plaatsen in de stad.”

Heel wat jonge gezinnen kiezen er voor om het in de stad met een auto minder te doen. “Met Cambio hoeven ze ook niet in te boeten op hun mobiliteit. Als je een abonnement hebt, kan je moeiteloos in heel Vlaanderen een cambio-wagen reserveren. Je krijgt dan een code, vindt de sleutel in het handschoenkastje en je onkosten per kilometer worden automatisch geregistreerd en nadien aangerekend.”

“We hebben al een lijst van Vilvoordenaars die zitten te wachten om met Cambio te starten. En de stad betaalt voor elke auto een parkeerabonnement, zodat de gebruikers overal in de stad gratis kunnen parkeren”, aldus nog De Prins.

Op dinsdag 24 januari organiseert de stad een infoavond in het kader van de Vilvoordse klimaatweek. Meer info op www.cambio.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise