Burgemeester Emmerechts niet meer op CD&V-lijst

Kleine aardverschuiving in de Meisese politiek. Huidig burgemeester Jos Emmerechts, gemeenteraadsvoorzitter Steven De Ridder en schepen Wim Verbeke zullen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 niet meer opkomen met CD&V.

“Dat is het enige dat vaststaat”, zegt De Ridder. “Of we aansluiten bij een andere fractie, een nieuwe partij oprichten of helemaal stoppen: het ligt allemaal nog open. Het is nog veel te vroeg om dat te zeggen.”

Emmerechts liet intussen wel verstaan dat hij zeker nog opkomt. Een mogelijke piste is een nieuwe lijst met… oud-burgemeester Roger Heyvaert (Open Vld). Die zegt niet ‘nee’. “We hebben al even samengezeten maar er is nog niks concreet”, aldus Heyvaert.

De oorzaak voor de breuk ligt bij verdeeldheid binnen de partij. Het afdelingsbestuur van CD&V Meise blijft niet bij de pakken zitten en heeft intussen al beslist om Miel De Boeck aan te duiden als lijsttrekker voor de komende verkiezingen.

Miel De Boeck is pas sinds september schepen; hij volgde oud-burgemeester Marcel Belgrado op. Hij kent mede door zijn jarenlange ervaring als gemeentesecretaris de gemeente door en door.

Volgens het CD&V-bestuur is hij dan ook de ideale man ‘om een doordacht en duurzaam beleid te voeren ten dienste van de inwoners van Meise’. Ook werd al bekendgemaakt dat Sonja Becq op de tweede plek zal staan.

De Boeck houdt de deur open voor de drie ‘dissidenten’. “Ze zijn alle drie nog welkom om aan te sluiten.”

De Ridder benadrukt dat hij, noch Emmerechts of Verbeke van plan zijn om uit de meerderheidsfractie in de gemeenteraad te stappen. “We doen de legislatuur uit. Dit gaat puur over de komende gemeenteraadsverkiezingen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise