‘Theater van A tot Z’ brengt comedy voor anderstaligen

 

‘Theater van A tot Z’ stelt op dinsdag 8 november in CC Het Bolwerk in Vilvoorde ‘Lachland’ voor, een comedyshow op maat van mensen die Nederlands leren. Dit cultuurseizoen staan er zo’n 35 voorstellingen gepland, in het hele land. Aansluitend bij de theaterproductie wordt ook een puzzel- en spelletjesboek uitgebracht om Nederlands te oefenen, met cartoons van Kamagurka.

‘Lachland’ is de opvolger van ‘Gelukkig zijn’, een theaterproductie waarin een koor van anderstaligen bekende Vlaamse liedjes zong. Deze keer brengt ‘Theater van A tot Z’ humor: ‘Lachland’ is een soort revue, met sketches, liedjes en stand-upcomedy, allemaal in eenvoudig Nederlands. Bedoeling is zowel anderstaligen als Nederlandstaligen naar het theater te halen, en met elkaar in contact te brengen.

“We werken voortaan steeds met een mix van mensen met diverse achtergronden”, zegt regisseur Peter Schoenaerts. “In ‘Lachland’ is de Antwerps-Marokkaanse stand-upcomedian Latif Ait van de partij. De culturele bagage die mensen als hij meebrengen, is van onschatbare waarde. Het verruimt onze blik, en helpt ook ons publiek de wereld te ontdekken — in het Nederlands.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise