Voetbaloverzicht : klinkende zege VK Liedekerke

In eerste provinciale pakte VK Liedekerke haar tweede opeenvolgende zege en werpt de trainerswissel ontegensprekelijk zijn vruchten af. Tegen Crossing Schaerbeek opende Desaegher na zeven minuten de score. In de tweede helft prikte de topschutter nog twee keer, Dillens zette een kwartier voor tijd de klinkende 4-0 eindstand op het bord.

KFC Strombeek boekte zaterdagavond een verdiende zege tegen het lager geklasseerde Butsel. Aanvoerder Hendrickx kopte vroeg de 1-0 voorbij doelman De Vel. De bezoekers kwamen halfweg de eerste helft langszij maar de thuisploeg ging toch met een voorsprong rusten dankzij een trefzekere Nkololo. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

SK Oetingen wint derby

In tweede provinciale kwam leider Ternat op het veld van Lembeek 1-0 achter maar Verbelen zorgde voor de pauze met een rake kopbal voor de gelijkmaker. Vroeg in de tweede helft benutte Sleewaegen een strafschop en Cleemput legde op het uur de 1-3 eindstand vast. In de derby tussen SK Oetingen en Kester-Gooik A zag de thuisploeg met een doelpunt van Mouelho haar aanvalslust in de tweede helft beloond. De bezoekers verzuimden vanop de stip om gelijk te maken.

Wambeek ondervond geen problemen met Herne. Wauters trof na elf minuten raak. Desmet verdubbelde net na de rust de score en Durang legde in de slotfase de 3-0 vast. KFC Meise kwam via Achaoui 0-2 voor maar De Roy lukte een kwartier voor tijd de Leeuwse aansluitingstreffer. Een volwassen KFC Meise gaf de zege niet meer uit handen.

Spektakel troef in Lennik

Lennik en Liedekerke B verzorgden het spektakel met een 6-4 overwinning voor de thuisploeg tot gevolg. De bezoekers kwamen 0-2 en 3-4 voor maar de koploper in derde provinciale D trok in de slotfase het laken naar zich toe.

In derde provinciale C loste de derby tussen Toekomst Relegem en Asse-Zellik A alle verwachtingen in. De bezoekers hadden met een 0-3 ruststand de zege al snel binnen handbereik. De Sa Faria lukte de 0-4, Van De Voorde milderde in het slot tot 1-4. Vilvoorde domineerde de eerste helft tegen Asse-Terheide en Ouachi verzilverde dat overwicht. Twintig minuten voor tijd maakte Kempenaers na een knappe actie gelijk.

Eerste verlies Mazenzele Opwijk B

In vierde provinciale greep Toekomst Relegem B de scalp van leider Mazenzele Opwijk B. Berisha scoorde twee keer voor de thuisploeg maar De Smedt besliste vanop de stip de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers.

 

Topartikels bij Goeiedag.be