Dierenbeul vergiftigt katten

 

Er is een dierenbeul aan het werk in de Hoveniersstraat. Daar zijn al een tiental katten vergiftigd. Het merendeel van de dieren zijn van Albert Bodart (61). Hij is er dan ook het hart van in. “Vorige week nog is mijn mooie kater Michy hier dood teruggevonden met het schuim op de bek. Zo een braaf beestje…” Zo gaat het al een hele poos. Op geregelde tijdstippen wordt een kat dood teruggevonden. Van de dader is er geen spoor. De politie is wel met de zaak bezig.

Bewoners van de Hoveniersstraat die een of meerdere katten hebben zijn dezer dagen heel erg ongerust. De laatste tijd stierven er namelijk al verschillende poezen met overduidelijke sporen van vergiftiging. Het grootste ‘slachtoffer’ is Albert Bodart (61). Hij verloor op een aantal maanden tijd al een tiental viervoeters op die manier. “Vorige week nog is onze Michy gevonden in het wegje hierachter met schuim op de bek”, vertelt hij. “Het was een schone zwarte kater. Een heel braaf beest dat ik al vele jaren had. Ik kan er niet bij dat iemand zoiets doet. Lokaas of gif hebben we nog nergens gevonden. Maar de dieren sterven duidelijk een vreselijke dood.”

Het hart van Albert bloedt bij zoveel leed. Hij is dan ook een echte dierenvriend. “Ik neem zwerfkatten in huis, geef hen een onderdak en eten. Ik heb er op een gegeven moment wel 15 gehad. Nu zijn het er nog maar 6 door al wat er de laatste tijd gebeurd is. Elke maand is er wel eentje die sterft. Deze maand nu zelfs al twee. We weten niet wie erachter zit. We hebben wel wat vage vermoedens maar je moet bewijzen hebben. Gelukkig zijn mijn overblijvende dieren allemaal kattinnen. Die zijn niet zo scheutig om naar buiten te trekken. Dus daar hoef ik mij niet al te ongerust in te maken. Het is te hopen dat ze de dader rap vinden.”

Ook buurvrouw Nadia Speltinckx is doodongerust. “Dit is al een hele tijd aan de gang. Mijn kat Mickey is nu ook ziek sinds zondag. Hij heeft een hele tijd gal en slijm overgegeven. De dierenarts is geweest maar hij is te wild en laat zich niet behandelen. Hij is anders nooit ziek. Sindsdien eet hij niet meer…”

Een andere buurvrouw is onlangs met haar kat ‘s nachts in allerijl naar de dierenarts moeten trekken. “Het dier is er nog net doorgekomen. Ik heb mijn toer hier in de buurt al eens gedaan maar we hebben nog niets van aanwijzingen. Naar het schijnt durven ze al eens een potje antivries buiten zetten waar de katten dan van drinken. Dat kan je snel terug naar binnen nemen. Hier is duidelijkk een kattenhater aan het werk. Ik durf mijn beestjes niet meer buiten laten. Misschien gaan we een flyeractie houden om de mensen in de straat te verwittigen dat ze hun dieren moeten binnenhouden. Misschien schrikt het de dader ook af.”

De politie werd door de bewoners verwittigd. “De wijkagent is komen kijken maar het is voor hen uiteraard ook zoeken naar een speld in een hooiberg.”

“We zijn met de zaak bezig”, kregen we bij de politie te horen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise