“In ziekenhuis na val door schandalig voetpad”

 

Het krakkemikkige voetpad op de Breemputstraat heeft een slachtoffer gemaakt. Jean Somers (82) is herstellende van een voet- en armbreuk in het AZ Jan Portaels na een zware valpartij afgelopen zondag. “Dit is gewoon niet meer te doen”, zegt Jean. “Ik hoop dat de stad nu eindelijk inziet dat iets moet aan gebeuren.” Volgens het bestuur is de budgettaire marge beperkt en wordt met een prioriteitenlijst gewerkt wat de heraanleg van de voetpaden betreft.

Voor Jean Somers (82) uit de wijk Kassei was het afgelopen zondag een pechdag om u tegen te zeggen. De senior uit de Minnemolenstraat liep juist achter de hoek door de Breemputstraat toen hij struikelde op het voetpad en viel. De schade is groot. “Ik heb mijn linkeronderarm en rechtervoet gebroken en kneuzingen in het aangezicht opgelopen.” Gisteren lag Jean nog altijd te bekomen in het AZ Jan Portaels en ook de komende drie weken is hij nog immobiel.

Volgens Jean was het niet zomaar een ongeval. “Ik ben gevallen over een tegel die te hoog lag. Heel dat voetpad tussen de aansluiting met de Minnemolenstraat en het einde van de Breemputstraat ligt er krakkemikkig bij. Er zijn al verschillende mensen ten val gekomen. Er wonen ook heel wat oudere mensen. Als het regent staan daar plassen waarin vissen kunnen zwemmen…”

Jean betreurt dat het stadsbestuur niet ingrijpt. “Mijn dochter is de staat van het voetpad daar vorig jaar in juni nog gaan aankaarten op het stadhuis. Veel mensen lopen intussen ook gewoon op straat in plaats van op het voetpad. Ik had dat ook beter gedaan. Het heeft nu lang genoeg geduurd. Het is tijd dat er iets aan gedaan wordt. Misschien helpt het als ze mij hier zo zien liggen…”

“We hebben een inventaris van alle voetpaden en wegen gaande van heel goed naar slecht”, reageert schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open Vld). “Op basis daarvan wordt elke jaar een keuze gemaakt welke prioritair worden aangepakt met daarbij ook een spreiding over de wijken. Omdat er geen budgettaire middelen zijn om alle slechte voetpaden meteen aan te pakken moeten helaas keuzes gemaakt worden. Dat is de realiteit. Plaatselijke putten kunnen weliswaar wel gemaakt of opgevuld maar grotere stukken komen op die lijst terecht. Voor 2017 en 2018 zullen we vooral werken uitvoeren in de wijk Koningslo maar ook op de wijk Kassei…”

“Wat dit concrete geval betreft: dit is een ongeval zoals er veel gebeuren elke dag. Ik zeg niet dat de man ongelijk heeft. In die wijk zijn er al langer problemen met tegels die omhooggeduwd worden door de wortels van de bomen. Als blijkt dat het effectief het gevolg is van een scheve tegel, zal de verzekering wel betalen. Het blijft uiteraard een zeer spijtig voorval.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise