Vilvoorde City nu ook op het voetbalveld

 

Met ‘Vilvoorde City’ heeft een nieuw veelbelovend voetbalproject het daglicht gezien. De nieuwe Vilvoordse voetbalclub moet het ter ziele gegane Sporting Vilvoorde-Koningslo doen vergeten. Voorzitter Faruk Akkus (30) was voor de vele jongeren en hun bezorgde ouders de enige overblijvende hoop om te blijven sporten “Het is voor hen dat ik met dit project gestart ben”, zegt Faruk.

Faruk Akkus heeft ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat watertjes doorzwommen in Vilvoordse voetbalmiddens. “Ik ben al bijna 15 jaar trainer en jeugdcoördinator. Helaas liep er bij de verschillende clubs vaak veel mis.”

Zijn laatste club was Sporting Vilvoorde-Konginslo. “Na het overlijden van onze voorzitter (Francis De Bondt, red.) dreigde de club te verdwijnen. Ouders en trainers spraken mij bezorgd aan want 350 jongeren dreigden zonder club te vallen. Het was mee onder ‘druk’ van hen dat ik met dit project gestart ben. Het is wel een totaal nieuwe club met een ook nieuw stamnummer. We starten dus met een volledig propere lei.”

De nieuwe club kreeg de naam Vilvoorde City mee. “Uiteraard geïnspireerd door het gelijknamige lied van Kris De Bruyne uit 1975 maar ook gewoon omdat al onze jongeren van Vilvoorde zijn… De ploeg van het stad worden is een mooie ambitie maar belangrijker voor ons is dat onze jongeren van het straat af zijn. Dat is het allerbelangrijkste voor mij.Via de vrije tijd pas van de gemeente betalen zij slechts vijftig euro inschrijvingsgeld per jaar. Op die manier bereiken we een kwetsbare doelgroep. Onze kleuren zijn ook geel-rood, de kleuren van de stad, en in ons logo is ook het symbool van het paard verwerkt.”

Dat er muziek zit in het project mag duidelijk zijn. “Begin juni organiseerden we een opendeurdag en dat was een heel groot succes. Er daagden liefst 5 à 600 geïnteresseerden. Ook voelen we dat het stadsbestuur achter ons staat.”

Intussen zijn al zowat 250 à 300 spelers ingeschrven. “Nog elke dag komen er bij. We gaan starten met 12 à 13 ploegen. Zowat alle jeugdcategorieën zullen ‘gecoverd’ worden. Eerst dachten we enkel jeugdploegen in te schrijven maar uiteindelijk waren er ook heel wat aanvragen voor een eerste ploeg. We starten dus volgend jaar in vierde provinciale.”

Thuisbasis wordt Domein Drie Fonteinen waar Vilvoorde City de accommodatie zal delen met Sporting Club Vilvoorde dat in derde provinciale uitkomt. Akkus kijkt al uit naar het nieuwe seizoen. De voorzitter wordt ook trainer van de U17. “Dat was niet de bedoeling maar ik werk al ondertussen al een zestal jaar met die jongens en ze wilden heel graag dat ik met hen verderging. We zijn intussen een hechte vriendengroep en dat past perfect bij de familiale club die we willen zijn.”

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise