Het Mosselhuis heropent na 7 maanden de deuren

Bijna 7 maanden nadat ze na 44 jaar, met spijt in het hart, de deuren van hun restaurant Het Mosselhuis dichttrokken, gaan Dirk Segers (65) en Alice Boeykens (64) de zaak opnieuw heropenen.

Vanaf 15 juli zal je op vrijdag, zaterdag en zondag opnieuw lekkere mosselen kunnen smullen in het bekende restaurant. “De klanten bleven maar aandringen en wij van onze kant misten hen geweldig”, zegt Alice.

Dirk en Alice namen de zaak aan de Leuvensestraat in Vilvoorde over in 1972. Het was toen een café maar ook een frituur en een pension met dertien bedden. Tot 1979 hebben zij het in die vorm verdergezet. Daarna is het een restaurant geworden.

Dirk en Alice sloten eind vorig jaar dit groot hoofdstuk van hun leven af. Na bijna 44 jaar ging restaurant Het Mosselhuis op 20 december onherroepelijk dicht. “We zijn aan het aftellen, maar het besef dat we veel klanten voor het laatst zien is moeilijk”, klonk het toen al triest.

Het koppel hoopte stilletjes wel nog dat er zich een jong koppel zou aandienen om hun levenswerk verder te zetten. Een overnemer werd echter niet gevonden en ook de voorbije 7 maanden bleef het restaurant er zo goed als onaangeroerd bij liggen. Maar daar komt nu dus verandering in.

“We gaan opnieuw open”, vertelt een opgewekte Alice. “Op vrijdag en zaterdag zullen we zowel ‘s middags als ‘s avonds open zijn. Op zondag enkel tijdens de middag. De klanten bleven maar aandringen dat we terug zouden openen. Wij van onze kant misten het werk niet zozeer maar wel de klanten. 44 jaar: dat wis je niet zomaar weg.”

“De reacties van de klanten zijn alvast overweldigend. Toen we sloten had ik hen de kans gegeven om hun adressen achter te laten. Ik heb ze nu dan ook allemaal verwittigd. Ze zijn echt allemaal supergelukkig. We hebben dan ook al heel wat reservaties. De heropstart zal een beetje zorgen met zich meebrengen maar daarna zal de routine er snel weer zijn. Alles staat er nog. Maar we moeten uiteraard weer alles in huis halen en de frigo’s vullen.”

15 juli is het zo ver.

“We dachten eerst begin juli te heropenen maar nu kunnen we nog het jubileum van een goede vriend meepikken. Anders konden we opnieuw niet gaan. De voorbije jaren hebben we ons sociaal leven noodgedwongen moeten verwaarlozen. Mensen nodigden ons op de duur zelfs niet meer uit. Die schade hebben we nu wel wat kunnen inhalen. Gelukkig kan je die draad snel terug opnemen. We hebben ook veel tijd gespendeerd aan zee. De heropening zal toch terug een stevige aanpassing zijn. Hoe het verder moet op lange termijn, daar hebben we nog niet over nagedacht. Dat bekijken we later wel…”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise