Elektronisch dansfeest tijdens jaarmarkt

 

De Zennestad maakt zich opnieuw klaar voor een rondje Troostkermis van 16 tot 24 april. Uiteraard is de jaarmarkt, de grootste uit de noordrand, op 18 april dé grote blikvanger. Het is niet al traditie wat de klok slaat want met het nieuwe dansfeest ‘Open Air’ wordt ook de kaart van de jongeren getrokken.

De hoogdag van Troostkermis blijft de jaarmarkt die 163 jaar geleden voor het eerst werd georganiseerd en nu op maandag 18 april aan haar 154ste editie toe is. Het Brabants trekpaard blijft gewoontegetrouw de imposante blikvanger. “De menwedstijd en de prijskamp dressuur Belgisch trekpaard vinden opnieuw plaats op de Tyndaleparking”, legt schepen van Feestelijkheden Johan Serkeyn (Sp.a) uit. ”

Uiteraard zijn er ook opnieuw prijskampen voor runderen, Belgisch trekpaard en warmbloed- en sportpaard op de Rooseveltlaan. “Daar vind je ook pluimvee en konijnen, ter hoogte van de school Virgo+. De wedstrijden starten om 9.30 uur en duren ongeveer tot 14 uur. Op de jaarmarktdag is er ook opnieuw een gratis concert in het Visserstraatje aan restaurant De Kuiper vanaf 15 uur.”

Het marktgedeelte zelf wordt verschoven door de werken in de Leuvensestraat. “Vanaan de Nowélei tot aan de Leopoldstraat zullen er dit jaar geen kraampjes staan. In de Leuvensestraat tussen de Grote Markt en de Nowélei kan je wel naar hartelust kuieren. Vandaar vormen de kraampjes een mooi aaneengesloten parcours dat verder loopt via dee Toekomststraat, de Brauwerestraat, en de Frans Geldersstraat.”

De Flamenco Feria, beter bekend onder de Vilvoordenaars als de ‘Spaanse Tent’, is er uiteraard ook weer. “Iedereen kan op zaterdag 16, zondag 17 en maandag 18 april terecht in het Tyndalepark om te genieten van Spaanse specialiteiten zoals paella, lomo, gambas, calamares en churros.”

Nieuw dit jaar is ‘Open Air’. Tussen 15 en 21 uur zal iedereen op het Portaelsplein kunnen genieten van elektronische dansmuziek. Vanaf 21 uur verhuist het dansfeest naar De Kruitfabriek. Een andere nieuwigheid is een tentoonstelling in het stadhuis over de Vilvoordse landbouwprijskamp en het Belgisch trekpaard. Die loopt van 12 tot en met 22 april.

Na het succes van vorig jaar opent de kermis opnieuw met een heus schlagerfeest. Zaterdag van 17.30 tot 18.10 uur treden Sasha & Davy op. Van 19.30 tot 20.10 uur is het de beurt aan Jo Vally. Tussen beide optredens en van 20.10 tot 22 uur zal een onvervalste schlager-DJ de dansvloer onveilig maken. De toegang is gratis. De enorme tent zal op de kruising tussen de Mechelsesteenweg en de Marius Duchéstraat staan.

Op zaterdag 18 april wordt er ook opnieuw gekoerst in de Zennestad. Om 15 uur gaat de 81ste Grote Prijs stad Vilvoorde – Challenge Willy Decraen van start. Start en aankomst liggen op de Mechelsesteenweg.

Traditioneel wordt de Troostkermis afgesloten op zaterdag 23 april met een groot vuurwerk om 22 uur op het grasplein naast de Tyndaleparking.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise