Eerste steen voor nieuwe stadswijk 4 Fonteinen gelegd

De Vlaamse ministers Hilde Crevits (CD&V) en Ben Weyts (N-VA) hebben het symbolische startschot gegeven van de werken aan gebouw ‘t Sas in Vilvoorde. Dat is het eerste gebouw van stadsvernieuwingsproject 4 Fonteinen, waar zowat 950 woongelegenheden en een nieuwe basisschool komen.

De eigenlijke werken startten eerder dit jaar al, maar gisteren werd de symbolische eerste gevelsteen van ‘t Sas gelegd. Dat gebeurde in het bijzijn van de Vlaamse ministers Hilde Crevits en Ben Weyts. Ook Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) tekende present.

Het eerste gebouw van het stadsvernieuwingsproject 4 Fonteinen langs het water in Vilvoorde zal 138 wooneenheden tellen. Het gebouw ligt recht tegenover het park 3 Fonteinen en grenst aan het nieuwe centrale buurtplein en een nieuwe parkzone. Verwacht wordt dat de werken aan het gebouw eind dit jaar afgerond kunnen worden.

Tijdens de symbolische eerstesteenlegging werd ook meteen duidelijk gemaakt dat er op termijn een nieuwe school voor 240 leerlingen, een buurtwinkel en appartementen met assistentiemogelijkheden gebouwd zullen worden aan de woonbuurt aan het water.

“De stad Vilvoorde kent een hoge nood aan onderwijsvoorzieningen”, zegt burgemeester Hans Bonte. “Het grote leerlingenaantal en het succes van het onderwijs in onze stad zorgt voor een nijpend tekort aan plaatsen voor leerlingen. Ik ben dan ook verheugd met de toezegging van het GO! om hier een basisschool te realiseren.”

Eerder werd in de zone ook al de brug over de Zenne gebouwd. In totaal komen er zowat 950 wooneenheden in het stadsvernieuwingsproject.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise