Jongeren leven zich uit met straatvoetbal

Op de sportveldjes onder de brug aan de Rondeweg werd de aftrap gegeven van de 4e editie van de ‘Electrabel Street Heroes’ competitie. Jongeren tussen de 10 en 25 jaar kunnen zich in vier voorrondes plaatsen voor de provinciale finale die zal bepalen wie de beste panna spelers van Vilvoorde zijn.

Panna is de ultieme vorm van straatvoetbal omdat het één tegen één gespeeld wordt. Een panna wedstrijd duurt 3 minuten en wordt gespeeld in een ronde panna arena. Het ultieme doel is een ‘panna’ (poortje) scoren. Hierbij speelt men de bal gecontroleerd tussen de benen van de tegenstander.

Vilvoorde is één van de 16 Belgische steden die dit jaar de nationale panna-competitie ‘Electrabel Street Heroes’ ontvangt. De competitie kent drie niveaus: de voorrondes in verschillende wijken van elke stad, de 10 provinciale finales en de afsluitende nationale finale eind september. De volledige kalender vind je op www.streetheroes.be.  

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise