Minister komt zelf naar station Vilvoorde kijken

Minister van mobiliteit, Jacqueline Galant (MR), heeft aangekondigd dat ze eind februari het station van Vilvoorde zal bezoeken om met eigen ogen vast te stellen hoe schrijnend de toestand is. Dat gebeurt op vraag van volksvertegenwoordiger Sonja Becq (CD&V). “De minister heeft ook beloofd tijdelijke maatregelen te treffen om de veiligheid van de treinreizigers te garanderen”, zegt Becq.

Aanleiding van de vraag van Kamerlid Sonja Becq was het nieuws dat het tweede deel van de renovatie van het station van Vilvoorde, dat al jaren in zeer slechte staat verkeert, opnieuw wordt uitgesteld. Het is intussen al zo’n 14 jaar wachten op deze werken. Er was nochtans gecommuniceerd door de spoorwegen dat de werken vorig najaar van start zouden gaan.

“De renovatie is nochtans dringend”, zegt Becq. De perrons en trappen zijn slecht onderhouden en kunnen een gevaar betekenen voor de reizigers.”

Minister Galant heeft nu aan Becq laten weten dat ze op woensdag 25 februari naar het station van Vilvoorde zal gaan om zich van de toestand te vergewissen. Verder kondigde ze aan dat ze tijdelijke maatregelen zal treffen. Ze laat ook onderzoeken wat te doen mocht de burgemeester van Vilvoorde het station uit veiligheidsoverwegingen laten sluiten en vooral hoe ze zulks kan voorkomen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise