Zwaarbewapende inbrekers slaan toe in Apple-winkel

Zwaarbewapende inbrekers hebben dinsdagnacht hun slag geslagen in de Apple-winkel in de Stationsstraat. Een van de daders hield daarbij de wacht met wat schijnbaar een kalasjnikov was terwijl zijn kompanen een raam insloegen en de winkel leegroofden. Ze gingen uiteindelijk aan de haal met liefst 40 iPhones, 20 iPads en drie pc’s, goed voor 50.000 euro. Volgens de zaakvoerder probeerden dezelfde daders vorige week al tevergeefs bij hem in te breken. Voorlopig ontbreekt elk spoor.

De vier gangsters sloegen dinsdagnacht iets voor drie uur toe. “Ze hebben zich gewoon naast de deur geparkeerd en hebben vervolgens met een zwaar voorwerp het glas ingeslagen van een venster aan de zijkant van de inkomdeur”, vertelt zaakvoerder Eric Dierickx duidelijk onder de indruk. “Langs daar zijn ze dan naar binnengegaan. Ze waren dik gekleed dus van glasscherven moesten ze zich niets aantrekken.”

Omdat het alarm was afgegaan werden verschillende buurtbewoners gewekt. “Zij zagen dat de gangsters erg rustig te werk gingen. Een van hen zat achter het stuur. De andere hield de wacht met een zwaar wapen in de aanslag. Ondertussen laadden de twee andere alles in wat ze konden pakken.”

De buit is dan ook niet min. “Het gaat om 40 iPhones, 20 ipads en dan nog een aantal vaste pc’s. De waarde beloopt 50.000 euro en dan moet je nog de 21 % btw op de toestellen in rekening bregen.”

De hele operatie duurde amper 4 minuten. Ze vertrokken daarop met grijze Audi A6 richting A12.

Vorige week, in de nacht van donderdag op vrijdag, was er ook al een inbraakpoging in de winkel geweest. “Toen waren ze via de deur proberen binnengeraken maar dat is hun niet gelukt door het vierdubbel gewapend glas. Volgens getuigen zijn ze toen heel kwaad geworden voor ze afdropen.”

Dierickx wou daarop nog een aantal extra beveiligingsmaatregelen nemen. “Ik had nog bijkomend glas en een hek besteld maar dat komt dus te laat. Ik ben ervan overtuigd dat het dezelfde daders waren.”

De man heeft al 17 jaar een Apple-winkel in de Stationsstraat. “Bijna elk jaar proberen ze wel eens. Eigenlijk zijn tot nog toe nog maar een keer binnengeraakt. Toen zijn ze weggelopen te voet en hebben ze niet zoveel kunnen meenemen. Nu is dat dus anders.”

De daders die niet herkenbaar waren door kappen en maskers, zijn voortvluchtig. Het parket Halle-Vilvoorde wil niet bevestigen dat de daders een kalasjnikov in hun bezit hadden. “Getuigen zeggen ook dat ze een wapen gezien hebben, maar concrete info daarover ontbreekt”, klinkt het. Vooralsnog ontbreekt elk spoor. Het onderzoek wordt gevoerd door de recherche van de politiezone KLM.  

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise