Raymond van het Groenewoud op Bosfeesten Peutie

Komend weekend verwacht Scouts en Gidsen Peutie weer heel wat volk op het scoutsterrein voor de jaarlijkse Bosfeesten. Onze bezoekers krijgen een vertrouwd concept voorgeschoteld: op vrijdag een openluchtcafé met Nederlandstalige optredens en zaterdag Bosfuif.

Vrijdag 18 juli begint met een optreden van Walrus. Walrus is de¬†nieuwe Nederlandstalige band rond Geert Noppe (toetsenist van Yevgueni¬†e.a.), samen met muzikanten van Hannelore Bedert, Sukilove, Zita¬†Swoon, Yevgueni,… Hun eerste CD ‘Op de valreep’ (februari 2013) werd¬†zeer positief onthaald. De CD-voorstelling in AB werd door de pers¬†gesmaakt en ze kregen veel airplay op enkele radiostations. Deze zomer¬†staan ze ook nog op de podia van onder meer de Gentse Feesten en¬†Dranouter.¬†

Maar d√© blikvanger dit jaar is Raymond van het Groenewoud, geboren en¬†getogen in onze regio. De eerste zinnen in zijn lied ‚ÄėJe veux de l‚Äôamour‚Äô (‘k¬†Heb gezongen in Aalst, Peutie, Zwevezele, Genoelselderen) kent iedere¬†inwoner van Peutie.

‘Dat hij nu wil terugkomen maakt ons gelukkig’, zegt organisator Jef Hollebecq. ‘Toen we Raymond contacteerden was hij direct enthousiast, maar evident¬†was het niet. Want momenteel is hij op vakantie, en zegde daarvoor al de¬†Gentse Feesten af (waar hij ieder jaar optreedt). Maar voor Peutie¬†onderbreekt hij zijn vakantie met plezier, vrijdag staat hij op ons podium.’

‘De voorbije jaren hadden we optredens van o.a. Yevgueni, Johan¬†Verminnen, G√ľnther Neefs en Buurman. Dit jaar voegen we aan dat rijtje¬†dus een echte topper toe.’¬†De deuren gaan open om 19u00, Walrus begint om¬†20u00, Raymond van het Groenewoud volgt om 21u30. De toegang is¬†gratis.

Zaterdag 19 juli staat dan de ¬†Bosfuif, met muziek van vroeger en nu, op de¬†affiche. Om 21u00 begint Studio Dikestreet het publiek op te warmen. DJ¬†Brett Summers (speelt regelmatig in de AB) neemt het daarna van hem¬†over en DJ Fuzzy Wuzzy sluit de avond af. De inkomprijs bedraagt ‚ā¨6.

Meer info op www.bosfeestenpeutie.be

Affiche Bosfeesten scouts

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise